Het nutteloze feitje van de dag: het gelukje van Hazes

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vandaag speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal en natuurlijk worden we dan weer doodgegooid met talloze 'oranjehits'. Moeder alle EK/WK-hits is natuurlijk 'Wij houden van Oranje' van André Hazes maar wist je dat hij eigenlijk dat liedje helemaal niet zou zingen? Muziekproducent Hans van Hemert had Willeke Alberti gevraagd voor het liedje maar ze bedankte omdat ze op dat moment getrouwd was met de Deense voetballer Søren Lerby en het kon natuurlijk niet dat ze een aanmoedigingslied zou zingen voor een concurrent.

Dankzij het succes van het Nederlanders elftal werd het nummer met André Hazes als zanger een hit. 'Wij houden van Oranje' bereikte uiteindelijk de derde plaats in de Top40. Goed nieuws voor de Amsterdamse zanger, want zijn loopbaan zat al even in het slop en hij scoorde nauwelijks nog hits.