Het nutteloze feitje van de dag: fietsen gevaarlijk voor wandelaar

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Als je de Nijmeegse vierdaagse uitloopt wil je daarna nooit meer of je bent verslaafd voor altijd zeggen vele deelnemers. Wist je dat de recordloper Bert van der Lans met 71 uitgelopen vierdaagsen recordhouder is bij het grootste wandelevenement van de wereld? In 2019 was Van der Lans bezig aan zijn 72e editie maar hij moest de strijd op dag twee staken nadat hij aan een valpartij met de fiets een gebroken sleutelbeen overhield. De wandelaar was onderuit gegaan toen hij na de finish van de eerste dag naar zijn huis fietste.

Ook dit jaar zal er, net als vorig jaar, door de COVID-pandemie geen Nijmeegse Vierdaagse plaatsvinden. Van der Lans zag ook een positieve kant aan de afgelasting. "Om met Cruijff te spreken: elk nadeel heb se voordeel. Dat betekent dat mijn record nog een jaartje blijft staan", aldus de wandelaar tegen Omroep Gelderland.