Goudvis gelukkig met reddingsvest

Een goudvis heeft niet het meest interessante leven, de hele rondjes zwemmen. Maar stel je voor hoe vreselijk het zou zijn als je een goudvis was en niet eens echt zou kunnen zwemmen.

Bij deze goudvis werd helaas een ongeneeslijke ziekte vastgesteld, de zwemblaasaandoening, die zijn drijfvermogen aantast. Symptomen zijn onder meer ondersteboven zwemmen, drijven of zinken. Soms geneest deze aandoening spontaan na enkele dagen, maar bij deze goudvis bleek de aandoening ongeneeslijk.

Stacey O'Shea, die dierenasiel The Garden Sanctuary beheert in Wolverhampton, trok zich het lot van de arme goudvis aan begon met het maken van een speciaal reddingsvest voor het visje met behulp van kleine plastic buizen en t-verbindingen die normaal worden gebruikt voor airconditioningfilters, en voegde polystyreen toe om het vestje te verzwaren.

Zorgzame Stacey, 41, zei: 'De goudvis leefde al een tijdje ondersteboven op de bodem van zijn aquarium en zijn lieve baasje was wanhopig omdat hij de vis wilde helpen, dus kwam hij naar ons toe voor hulp.'

De video van de vis die vrolijk in het reddingsvest zwemt is inmiddels viraal gegaan.