Waarom weerstand tegen de extra coronamaatregelen ?

We kunnen er niet omheen, in Nederland is een splitsing ontstaan  tussen voor- en tegenstanders van de extra coronamaatregelen. De een zet morrend, maar braaf, een mondkapje op en de ander vindt alle coronamaatregelen grote onzin en valt zelfs ziekenhuismedewerkers lastig om 'hun gelijk te bewijzen'. 

Ook in de winkels scheelt het naleefgedrag van de extra coronamaatregelen enorm, bij de banketbakker loop je ongehinderd naar binnen om een taartje te kopen maar bij de telefoonwinkel ernaast moet je wachten voor de deur totdat een medewerker je binnenlaat en je direct vraagt je handen te desinfecteren en een mondkapje op te doen. 

De overheid heeft diverse tijdelijke financiele maatregelen genomen om inkomstenderving door COVID-19 tegen te gaan, toch kan niet iedereen hier gebruik van maken om uiteenlopende oorzaken wat het naleefgedrag coronamaatregelen kan belemmeren.

Op Twitter kwam ik een draadje tegen van Xander Koolman (gezondheidseconoom) waarmee hij voor een gedeelte de weerstand tegen extra coronamaatregelen bij sommigen probeert uit te leggen.