Wie wil er Chicken Nuggets?

Al een wat ouder filmpje dat mij echter nog steeds weet te vermaken wanneer het weer eens over het 'verwerken van vleesafval' gaat . Wij Nederlanders hebben onze eigen nationale trots, de frikandel, waarover de nodige mythes de ronde doen (koeieogen, uiers, hoeven, bloed van maagdelijke christelijke kinderen, noem maar op) maar internationaal is er natuurlijk de Chicken Nugget. Met lede ogen moesten de groen/rode milieuhippies steeds maar zien dat 'het pleps' het nauwelijks leek te interesseren wat een hoop 'dierenleed' er verborgen zou gaan achter deze krokante lekkernijen. Ook gezondheidstechnisch moest er worden ingegrepen want zo kon het toch niet langer doorgaan!

De door zijn televisieoptredens bekend geworden Britse kok Jamie Oliver zou dit varkentje wel even gaan wassen. Een groepje tienjarigen (schat ik?) kijkt toe hoe Jamie de meest ranzige delen van een kip voor hergebruik in electrieke apparatuur mikt. Overigens meende ik juist altijd dat die commie milieufreaks zo voor hergebruik waren? Maar goed, met het toevoegen van de huid van de kip, die bij gebraden kip juist die heerlijk krokante buitenkant geeft maar blijkbaar als 'duivels-voedsel' wordt geschouwd (daar er veel vet in aanwezig is) wordt de boel nog wat smeuïger gemaakt. We zijn nu al een heel eind op weg om de ingrediënten hierdoor te reduceren tot het welbekende (van de McNugget-ophef) 'pink paste'.

Enfin, de verkregen roze meuk wordt nog wat op smaak gebracht met kruiden en zout waarna het een jas aangedaan krijgt van broodkruim. Daarna gaat het de pan in om gebakken te worden. Nadat ze kinderen dus gezien hebben wat er allemaal voor afvalvlees is gebruikt voor de bereiding van deze lekkernij serveert Jamie de krokant gebakken lekkernijen aan de kinderen met de woorden: "Now, who would still eat this?" Overal steken de kinderen, likkebaardend van verlangen, langzaam hun vinger op. De uitdrukking op het gezicht van de verslagen milieufreak is, in credit-meme-card taal sprekend: PRICELESS! Kinderachtig, als ik nu eenmaal ben, kan ik het niet laten om Jamie even de middelvinger te tonen en een welgemeend "Up yours you hippie freak!", toe te schreeuwen!