Nieuwe ontwikkelingen in autonome zone CHAZ-Seattle en meer

In mijn bericht van gisteren werd het al kort aangestipt en er zijn nieuwe ontwikkelingen vanuit het 'front' van de 'Capitol Hill Autonomous Zone' (CHAZ) te Seattle te melden. Als visuele ondersteuning gebruikte ik een filmpje van Cody Garrett, beter bekend onder zijn YouTube-naam 'Donut Operator'. Hij is een oud-SWAT medewerker dus weet waar hij over praat als het over politie-gerelateerde zaken gaat.

Seattle's CHAZ
Enfin, Seattle's 'bevrijde' zone dus. Een gedeelte van zes of zeven huizenblokken in de hyper-progressieve stad Seattle gelegen in de hyper-progressieve staat Washington in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten. Activisten/oproerkraaiers/Black Lives Matters-figuren/Antifa-terroristen, laten we het gewoon gemakshalve op 'extreem-links tuig' houden, had dit gebied enige tijd geleden 'bevrijd' en omgedoopt tot de Captiol Hill Autonomous Zone, kortweg 'CHAZ'. Zij zouden wel even laten zien dat ze hun eigen boontjes konden doppen en niet die oh, zo racistische overheidsinstituten, 'Da Police' natuurlijk voorop! Nou, dat heeft men geweten aldaar!

Al direct na de 'bevrijding' kwam het tuig bij de bevolking bedelen om 'levensnoodzakelijke' middelen zoals ijs en sigaretten. Zo autonoom was hun opgezette ideaalwereld dus al niet! De bezetting van het politiehoofdkwartier in deze wijk, en het daaruit volgende vertrek van de agenten uit de wijk, zorgde voor een machtsvacuüm dat direct werd opgelost door een eigen 'security-service' op te zetten. Plunderingen en mishandelingen waren/zijn er aan de orde van de dag. Mensen, gewond geraakt bij deze onrusten, konden geen ambulancehulp krijgen aangezien de medewerkers daarvan het, geheel begrijpelijk, vertikten om zich in dit anarchistische wespennest te begeven zonder de nodige politiebescherming. Moorden werden er ook al gepleegd. Over het laatste 'incident' op dit vlak wilde ik het dus hebben.

Gisteren werden in de wijk schoten gehoord. Blijkbaar reed er een SUV rond die lukraak om zich heen vuurde. Zie hiervoor ook het eerder geplaatste filmpje hier. Waarschijnlijk ten gevolge van dit lukraak schieten werden er drie zwarten geraakt en, God mag weten hoe, naar het hospitaal gebracht. Twee van hen overleden aan de gevolgen van de schietpartij, de derde, een jongen van slechts veertien jaar oud (!) vecht op het moment voor zijn leven! Duidelijk alles prima onder controle daar bij die 'CHAZ-police'! Toen er uiteindelijk een forensisch team onderzoek ging doen naar de moorden, want daarvoor mocht de 'evil outsider' toch wel komen opdraven in de 'Autonome wijk', bleek dat de SUV, waarin de gedode mannen zaten, al volledig te zijn ontdaan van de inhoud. Veel succes met je onderzoek dan hé! En het is dan natuurlijk weer de schuld van 'Da Police' dat ze geen daders kan vinden want 'RACIST POLICE'!

Blijkbaar vindt de politiecheffin van Seattle nu ook wel dat het genoeg is geweest en komt er eindelijk wat schot in de zaak. Een grote menigte probeert de politie te hinderen en wordt op een partijtje 'peper' getrakteerd. Eens zien hoe het verder gaat verlopen daar in die Anarchistische Zone.

Detroit (Oh, no! Not Detroit!)
Uit het eens zo mooie en moderne 'Motown' volgt het volgende deel van het filmpje. Een menigte brengt de agent in zijn auto zodanig in problemen (achterruit ingeslagen, omsingelen van zijn auto, slaan op de auto) dat hij de situatie op een wel heel 'stevige' manier oplost. Heel deugend Amerika scheurt natuurlijk compleet uit de broek want de agent had zich natuurlijk gewoon lekker moeten laten lynchen! Dat er toch enig leervermogen bij dat tuig zit blijkt wel uit het feit dat de volgende politiewagen ongestoord zijn weg kan vervolgen. Blijkbaar beseft dat schorriemorrie dat het weleens 'genoeg is genoeg' kan zijn en er vervelende consequenties kunnen zijn bij vervelend optreden.

Ken and Karen
Uiteindelijk een nog wat uitgebreider deel over het heldhaftige optreden van 'Ken and Karen' gisteren. Hierin wordt de situatie nog eens duidelijk uitgelegd, dat de route van het tuig bijvoorbeeld rechtstreeks door de 'Gated Community' voerde, en dat de poort gewoon met bruut geweld geforceerd was. Ik zou als bewaker ook 'even een rondje gaan doen'. Ik ben tenslotte Chuck Norris niet!