Pas op met wat je wenst BLM ....

Weer eens een pakkend filmpje van knuffelbeer Carl Benjamin, beter bekend onder zijn 'nom de plume' Sargon of Akkad.

Begonnen wordt met een knusse optocht van vrolijke Fransen uit de BLM (Black Live Matters)-beweging die eens gezellig op de koffie willen gaan bij de burgemeesteres van Saint Louis, Lyda Krewson. Aanleiding is een 'licht misverstand' waar de burgemeester blijkbaar de naam en adres van een ijveraar voor politiehervorming (lees: opheffen van de volledig politiemacht in St. Louis) bij een eerdere bijeenkomst op het stadhuis bekend heeft gemaakt.

Op weg naar het knusse huisje van Lyda zien de lieverdjes plots een erg mooi huisje. Het staat weliswaar in een zogenaamde 'gated community', een ommuurt bastion waar de beter gesitueerden zich veiliger wanen dan daarbuiten, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe ze op dit terrein konden komen is mij verder een raadsel maar op de een-of-andere magische wijze is de poort wagenwijd open en kunnen de flierefluiters van BLM het huis van nabij bewonderen. Helaas blijken de bewoners daar wat minder van te zijn gediend. In plaats van met koffie en koek de rakkers te verwelkomen staan ze op het bordes met een handvuurwapen en een aanvalsgeweer (een AR-15 om precies te zijn). En dat terwijl ze zoveel leuke en vrolijke wijsjes ten gehore brengen! Ondankbaarheid is des werelds loon!

Dit doet de feeststemming wat bedaren en schoorvoetend besluiten de vrolijke harmoniezangers toch maar door te lopen, daarbij ook door wat verstandige medestanders geholpen, want die zien ook wel dat er bij dit boosaardige echtpaar geen chocolaatje te krijgen is. Natuurlijk scheuren de Main Street Media en Twitter weer volkomen uit alle panties die ze aanhebben en is het land te klein voor dit boosaardige echtpaar! Die lieve, zachtaardige en vredige BLM'ertjes worden zomaar verwelkomd met zoveel bruut geweld, hoe durft men! Hoe durven ze dit huis, dat ze in dertig jaar hebben veranderd van een wat smoezelige bouwval tot een waar paleisje, te verdedigen!

Verder volgt er ook nog een 'sfeerimpressie' uit Seattles 'bevrijde gebied': Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ). Blijkbaar is het daar volledig vervallen tot een bijna totale staat van anarchie en is men er daar zo langzamerhand achtergekomen dat dit toch niet zo'n fantastisch idee was geweest. Nadat al eerder om hulp werd geschreeuwd om een 'amber-lamps' voor een verwonde protest-meneer/mevrouw/individue/iets, iets dat natuurlijk geregeld moest worden vanuit buiten de CHAZ want stel je voor dat je zelf iets moest regelen, nu blijkt er nu iemand rond te rijden die lukraak een vuurwapen afschiet. Bijna Palestijnse taferelen op komst zou je denken!

De bevolking van dit stadsdeel wordt, door een stel dat blijkbaar toch nog een beetje orde in het achterhoofd heeft, 'opgeroepen' om naar 'the precinct' te gaan, een 'bevrijd' voormalig politiebureau. Totale chaos en wanorde volgen wanneer schoten worden gehoord. Het spreekwoord: "Watch out what you wish for, it might just come true" dringt zich bij me op bij het zien van rennende rellers, totaal in paniek. Kan er eigenlijk weinig medelijden mee hebben (misschien alleen met de 'poor sob' die er niets aan kan doen in dit gebied verzeild te zijn geraakt).