Sexistische gedachten? Kijk maar uit

Je kent het wel, je bent bezig met een informatief rondje langs het internet wanneer jouw oog valt op een filmpje waarvan de nekharen overeind gaan staan.

Tucker Carlson trapt af met de mededeling dat er in België een man is veroordeeld wegens sexisme en gaat hierover in gesprek met Cathy Areu omdat zij van mening is dat niet alleen sexistische opmerkingen strafbaar moeten zijn, ook sexistische gedachten moeten het onderspit delven. Binnen 30 seconden nadat zij aan het woord is heeft zij al aangegeven dat mannen moeten stoppen met hun geweldadige misdaden.

Vrouwen kunnen volgens haar dan ook niet sexistisch zijn, ze vormen namelijk een minderheid, nouja, niet in aantallen maar omdat de witte man de leiding heeft vormen zij dus de minderheid. Hier had uw verslaggever toch wat moeite om het te snappen, waarschijnlijk omdat hij een witte, nog niet boze man is, houd het daar maar op.

Tucker stelde ook nog de vraag "Hoe moet het worden bestraft, als lichte of zware misdaad?" waarna Cathy antwoordde "dat het als zware misdaad bestraf zou moeten worden omdat sexistische uitspraken en gedachten alleen maar leiden tot nog zwaardere misdaden".

Oordeel zelf, moeten wij mannen worden veroordeeld als de smeerlappen die wij zijn of valt het allemaal reuzemee en is Cathy gewoon een beetje de weg kwijt?