Grant Hart - Don't Want to Know If You Are Lonely

Op 24 november 1995 vierde de schrijver van dit blogje zijn 29e verjaardag in het voor Leeuwarden toch wel legendarische muziekcafé De Brouwershoeck, waar die avond een zeer indrukwekkend optreden plaatsvond van voormalig Hüsker Dü drummer Grant Hart, die ook verdomd fijn gitaar bleek te kunnen spelen en naast de nodige solotracks ook nog wat nummers van zijn vroegere band liet horen. Na het optreden kreeg ik nog een krabbel op de poster van het concert die tot de dag van vandaag op een pronkplaats in mijn huis hangt.

Als eerbetoon aan deze uiterst sympathieke muzikant hieronder een opname van één van de mooiste nummers die door Grant Hart werd geschreven voor het Hüsker Dü-album Candy Apple Grey in 1986 en die daarna nog menigmaal op een setlist van Grant Hart zou prijken. In Amerika werd het nummer 'Don't Want to Know If You Are Lonely' op een EP uitgebracht, samen met de Mould-compositie 'All Work And No Play' en een live-opname van 'Helter Skelter' van The Beatles. In het Verenigd Koninkrijk verscheen 'Don't Want to Know If You Are Lonely' op single.

In 2011 zou 'Don't Want to Know If You Are Lonely' opnieuw op single worden uitgebracht voor Recordstore Day, met op de B-kant een cover van datzelfde nummer door Green Day. Het liedje werd ook gecoverd door Il Cattivo, Paul Dempsey en The Richies. Grant Hart overleed gisteren op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.