Man laat in vlog zien hoe arrestatieteam zijn huis binnenvalt

Vorige week zaterdag viel de politie een woning in Berkhout binnen. Op zich niet zo bijzonder, want elke dag ramt de politie er wel ergens een deurtje uit. Nu blijkt deze inval door de bewoner zelf van binnenuit gefilmd te zijn. Kijk, dat is nog eens sensatie!

Even wat context: Eerder die nacht deden zeven mannen zich voor als agent. Ze hielden een verkeerscontrole en zetten diverse automobilisten aan de kant. Toen de echte agenten arriveerden was de groep al vertrokken, maar een alerte getuige wist waar ze zich schuil hielden.

Op dit adres dreigde een van de mannen met een vuurwapen op de politie te gaan schieten. Reden voor de politie om een arrestatieteam in te schakelen om de mannen uit de woning te plukken. Tijdens de doorzoeking werd een fake vuurwapen aangetroffen. Inmiddels weten we dat in dit soort situaties de politie het zekere voor het onzekere neemt, nu dus ook.

Enkele dagen later heeft een van de nepagenten een vlog online gezet. In deze video geeft hij al rijdend zijn visie op het hele verhaal. Zijn sjekkie, het niet dragen van een gordel en de string aan de binnenspiegel moet je maar even wegdenken. Anders denk je nog dat hij een tokkie is, terwijl hij zichzelf een nette jongeman vindt.

De volledige video staat hieronder. Vanaf 1.50 is de inval te zien (klik hier om dat direct te zien zonder zelf te kutten.)