DENK is boos: 'we zitten niet eens aan het gangpad!'

De griezels van de Turkse Erdoganpartij DENK zijn boos. Héél boos. Ja alweer! Niet over de islamitische terreuraanslag in London, of de bedreigingen van hun baas Erdogan en zijn Turkse personeel aan het adres van heel Europa natuurlijk. Nee. Ze zijn boos over hun zetels in de Tweede Kamer. De toegewezen zetels staan namelijk achterin de zaal en dat is natuurlijk kapot-racistisch.

DENK is zelfs zó boos over hun nieuwe plek dat ze morgen overwegen uit protest niet op hun zetels plaats te nemen, maar nóg verder naar achteren willen en áchter hun zetel willen gaan staan. Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan zouden nog kunnen overwegen de kamer helemáál te verlaten. Gewoon een tip.

Kuzu laat weten 'nog in onderhandeling' te zijn. Blijkbaar denkt hij op een veemarkt te staan en middels een middeleeuwse vorm van handjeklap een betere plek voor zijn margepartij te kunnen bedingen.

Denk, die drie zetels haalde waarvan er twee zijn gestolen van de PvdA, heeft in de voorlopig indeling van de nieuwe Tweede Kamer een plek gekregen op de achterste rij. In de plenaire zaal geldt: hoe verder vooraan, hoe zichtbaarder een partij is.

In die voorlopige planning is inmiddels een aantal keer geschoven. Zo is de SGP, ook drie zetels, inmiddels van de één na achterste rij naar de vierde rij gegaan. Ook de Partij voor de Dieren is naar voren ‘gepromoveerd’.

Kuzu krijgt bijna tranen in zijn ogen en een brok in zijn keel van het grote onrecht: "Ons grootste bezwaar is dat we niet eens aan een gangpad zitten.

 DENK: beschuldiging van trollen heksenjacht (Foto: ANP)
'We zitten *snik* niet eens *sniksnik* bij het gangpad *snik*' (Foto: ANP)