Sylvana Simons jankt over racisme

Sylvana Simons onderbrak schaamteloos en brutaal het goede verhaal van Martin Simek over bootvluchtelingen in een uitzending van De Wereld Draait Door omdat hij 'zwartjes' zei. Die term schoot namelijk bij haar in het verkeerde keelgat. "Ik vraag aan jou met welke intentie jij die term gebruikt" bleef Sylvana maar geïrriteerd vragen terwijl Martin het helemaal niet erg bedoelde. En zeg nou zelf, het is maar het woord zwartjes.


Sylvana Simons, nu nóg zwarter!

Omdat Sylvana zo overdreven en huilerig deed kreeg ze terecht veel commentaar op Twitter. Het is namelijk ronduit belachelijk om zo'n mooi verhaal te onderbreken omdat je zo nodig moet janken om een woordje. Gisteravond zat ze er weer om te vertellen over het commentaar dat ze kreeg en over racisme. ''Het is te makkelijk om te zeggen dat het er niet is en dat het dan vanzelf weggaat''.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Sylvana zich om dit soort dingen druk maakt, vorig jaar zei ze nog dat "De norm is dat je wit, man en hetero bent. Ben je zwart, vrouw of homo, dan ben je anders en verander je in een free target." en "Toen ik met RTL bij de grotemensentelevisie terechtkwam, liep ik tegen bepaalde dingen aan. De redacties zijn wit, ze denken wit en maken een wit product. En dat zal ook zo blijven". Sylvana, heb je dan serieus niets anders te doen dan janken om niets?

Het fragment waar Sylvana vertelt over de Tweets en racisme is hieronder te zien. Wel erg jammer dat er niemand was die haar even terugpakte en haar verhaal onderbrak.

Update:

Oude 'nu nóg zwarter' reclame toegevoegd.