Politieachtervolging in Rotterdam, twee verdachten aangehouden

Op zondag 15 februari aan het einde van de middag kregen onze collega's een melding verdachte personen in de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel.

Onderweg naar deze melding kregen onze collega's van de meldkamer te horen dat er een inbraakalarm binnenkwam op een adres vlak naast de locatie waar de verdachte personen gezien waren. Onze collega's waren inmiddels bijna ter plaatse. Toen zij de straat inreden zagen zij meerdere mannen wegrennen. Na een achtervolging te voet kon er direct een van hen worden aangehouden.

Inmiddels waren diverse collega's vanuit het district onderweg om de collega te assisteren bij zijn achtervolging en de zoektocht naar de overige mannen. Kijk met deze video mee achter de schermen en zie hoe het er aan toe gaat bij een "Heterdaadje”. Wij proberen bij zulke meldingen alles te doen wat we kunnen, politiehonden, politiehelikopter, alles wat op zo’n moment beschikbaar is, zal dan worden ingezet. In de wijk Fascinatio wonen genoeg behulpzame inwoners, die ons hebben geholpen met de zoektocht naar de andere mannen. Uiteindelijk konden we er nog 1 aanhouden.

Door politie en buurtbewoners wordt nauw samengewerkt om deze inbrekers te vangen!

Tot slot bleek ook weer in deze situatie. Melden helpt! Bel bij verdachte situaties 112!

bron: YouTube/PolitieRotterdam Oost