Sitetip: The X effect subreddit

Het klinkt al bijna als een Tell Sell reclame, maar dat is het gelukkig niet! Op Reddit had iemand een erg handige tip om motivatie en wilskracht op te bouwen, om jezelf goede gewoontes aan te leren. Het gaat zo: pak een blaadje en teken er een raster op, en schrijf een gewoonte op die je jezelf wil aanleren om elke dag te doen. Is dat gelukt? Zet een kruisje neer in het eerste vakje en probeer het de volgende dag ook weer.

Ik moet zeggen dat deze manier wel iets heeft. Heb al vele dingen geprobeerd maar dit lijkt wel te werken vanwege het hele idee van kruisjes neerzetten. Het is leuk om een rij kruisjes te hebben en stom als je een dag overslaat. Overigens doen veel mensen het met een dikke stift, omdat dat extra voldoening geeft. Niet zo geheel toevallig ben ik iemand die heel gestructureerd games op 100% uit kan spelen, en dat komt mede door de mooie statsschermen die je helemaal op kan vullen. Dit voelt ook wel zo aan.

Er is al een leuke community opgericht met nog meer leuke ideeën, bijvoorbeeld iemand opzoeken die dezelfde gewoonte als jij zichzelf wil aanleren. Dan komt er een wedstrijdelement bij en je kan elkaar tips geven. Iemand is zelfs bezig met een Android app, dus binnenkort zal je die hier ook zien verschijnen!