Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over boekhouders rond de middenstip.

Tumult in Rotterdam. Voetbalclub Feyenoord wil van regionale omroep RTV Rijnmond € 50.000 per jaar voor het live mogen verslaan van de wedstrijden. Dat is een hoop geld voor een slechts zeer matige voetbalclub. Raar dat er zulke eisen aan omroepen worden gesteld. Omroepen zouden het nieuws (en dat is sport ook) altijd gratis moeten kunnen verslaan. Toch raar als de betrokkenen bij een verkeersongeluk van de passerende journalist een tientje zouden eisen voor het filmen van de gedeukte automobielen.
 
Ook vreemd, die club uit het oosten des lands. Opgekocht door een of andere dubieuze zakenman uit Oekraïne of zoiets. Die man rammelt met de geldbuidel en zegt dat zijn club over drie jaar kampioen zal zijn.
 
Vroeger ging voetbal over goede spelers. Over clubliefde. Alles geven voor de vereniging en als de knieën versleten waren een eigen sigarenwinkel. Maar dat is nu dus anders:
Kan de KNVB mij even laten weten of zij het ook verschrikkelijk vindt, dat de dienst in de voetbaltop tegenwoordig niet meer wordt uitgemaakt door sportlui, maar door boekhouders?