Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de nieuwste schurkenstaat: Suriname.

De Nederlandse ambassadeur is donderdag niet welkom bij de inauguratie van drugshandelaar en moordenaar Desi Bouterse tot president van Suriname. “Want,” zegt de toekomstige minister van Buitenlandse zaken van deze schurkenstaat “onze democratisch gekozen president is niet welkom in Nederland. Dan is de Nederlandse ambassadeur ook niet welkom bij de inauguratie van ons staatshoofd.”
 
Hierbij gaat deze grapjas voorbij aan het feit, dat Bouterse wél welkom is in ons land. Om zijn gevangenisstraf uit te zitten. Tijd voor maatregelen tegen de Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek, waarvan de bewoners dus een gangster als president hebben, omdat ze willens en wetens massaal op hem hebben gestemd:
Kan ons demissionaire kabinet mij even laten weten, waar hun laatste serieuze daad blijft? Namelijk het verbreken van alle diplomatieke banden met Suriname, het onmiddellijk stopzetten van alle ontwikkelingshulp en het als ongewenst vreemdeling het land uitzetten van alle Surinamers zonder Nederlands paspoort?