8 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Wat gebeurde er op de achtste van de achtste? Juist vanwege de acht (een Chinees geluksgetal, evenals de mijne) vond twee jaar geleden de opening van de Olympische Zomerspelen in Peking plaats. Minder leuk nieuws uit het Verre Oosten: 65 jaar geleden verklaarde Rusland de oorlog aan Japan.

En vraag het maar eens aan je vader of zelfs je opa, misschien dat zij hierbij aanwezig waren. Op deze dag, 46 jaar geleden, traden de Rolling Stones voor het eerst op in ons land. Het optreden in het Scheveningse Kurhaus werd echter voortijdig afgebroken. De oudjes van tegenwoordig braken de hele toko af.

Of ze vroeger wel op tijd reden is niet bekend, maar de verre voorloper van de NS bestaat al weer enige jaren. Op deze dag in 1837 werd de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij opgericht.

En tot slot nog een paar verjaardagen. Dieuwertje Blok is jarig. Deze oer-Milf is inmiddels 53 lentes geworden. Ook Louis van Gaal is een jaartje ouder geworden. De succesvolle trainer is 59 geworden. Ook Dustin Hoffman mag een jaartje bijschrijven, indien nog in leven. Hij is al weer 73 geworden. Van harte allen, ook de jarige FOK!kers.