Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag de ontmaskering van Mark Rutte.

Ook Mark Rutte is ontmaskerd als leugenaar. Netwerk rekende voor, wat zijn plannen betekenen voor een alleenstaande moeder en voor een gezin meteen Persoonsgebonden Budget. Rutte hield eerder bij hoog en bij laag vol, dat zulke mensen niet in de problemen zouden komen. Dat blijkt dus absoluut wél het geval te zijn.

Op RTL kreeg Rutte een weerwoord. Hij vond de Netwerk-uitzending schandelijk, tendentieus enzovoort. Want, stelde Rutte, het rekenwerk klopte niet. Jammer voor Rutte dat er bij RTL een mevrouw aan tafel zat die kon bevestigen dat het rekenwerk bij Netwerk wél klopte, en dat Rutte dus niet de waarheid spreekt over zijn eigen verkiezingsprogramma, waarop Rutte kwaad de studio uit beende. De voor de hand liggende vraag:

Kan Mark Rutte mij even uitleggen, waar die aangeboren neiging tot liegen bij politici toch vandaan komt? En wat het verband is tussen zijn voorliefde voor liegen en sjoemelen, en het benaderen van sjoemelaar Gerrit Zalm, bekend van fraudebank DSB, om eventueel namens de VDD de coalitie-onderhandelingen te gaan doen?