Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over rokende Tokkies in de tuin van de buren.

De buren van een café in de Suikerstraat in Dordrecht ondervinden een wel heel vreemde vorm van overlast. Hun achtertuin wordt gebruikt als rookplaats. De nooduitgang van het rookhok van de kroeg komt uit op die achtertuin, en telkens openen rokers die deur en gaan voor het woonkamerraam van de buren in hun tuin staan paffen. De buren zijn dus hun privacy kwijt, en zitten in de troep.

De uitbater van de kroeg vindt dat zijn buren de deur niet mogen blokkeren. Het is immers een nooduitgang. Daarmee worden de buren dus gewoon gechanteerd. Maar mogen die buren dan niets doen tegen de overlast? Een nooduitgang is er voor noodgevallen, niet om in de tuin van de buren te paffen. Tijd voor een oplossing:

Kan de burgemeester van Dordrecht mij even laten weten dat hij met onmiddellijke ingang verordineert dat zodra nog één maal een stel Tokkies de nooduitgang misbruikt om de buren lastig te vallen, deze buren het recht hebben, de nooduitgang van buiten dicht te maken om hun privacy terecht te herstellen, en dat de kroeg wegens het ontbreken van een ordentelijke nooduitgang vervolgens onmiddellijk wordt gesloten? Lijkt me een faire deal.