Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een gevalletje diefstal namens de PvdA.

De Partij van de Arbeid in Amsterdam is volslagen de weg kwijt. Ik kan het niet anders zeggen. De Amsterdamse salonsocialisten waren, samen met de VVD, er in het begin van deze eeuw de aanjagers van, dat de gemeenteraad werd misleid en een besluit om de Noord/Zuidlijn aan te leggen erdoor werd gejast. De stad is nu zo ongeveer failliet wegens de onvoorstelbaar uit de hand gelopen kosten. Maar ja: verkiezingstijd. Dus:

In een debat voor de Amsterdamse televisiezender AT5 liet de PvdA doorschemeren, dat een extra lokale belastingverhoging voor mensen met hogere inkomens tot de mogelijkheden behoort. Schandelijk. De PvdA speelt mooi weer met een megalomaan metroproject, en schudt vervolgens de zakken leeg van mensen die toch al extra veel belasting betalen. Dat de hoge inkomens wat meer belasting kunnen betalen is terecht, maar je moet die mensen natuurlijk niet dubbel pakken.

Kan de PvdA, even los van het terechte schaamrood op de socialistische kaken, mij even laten weten hoe ze de inkomens van de burgers dachten te toetsen? De gegevens van de Belastingdienst zijn toch wel vertrouwelijk, mag ik hopen? Of denkt onze minister van Financiën daar soms anders over?