Nieuwe wezens

 Er is iets wat mij al een tijdje dwarszit, namelijk milieuvriendelijk gedrag. Groene energie, zuinige auto’s, spaarlampen, het is allemaal goed voor het milieu. Door onze hebzucht in het westen zal de aarde over een aantal jaar, vraag mij niet naar de feiten, een stuk warmer zijn. Poolkappen zullen smelten en de aarde, en zeker Nederland zal onder water staan. We kunnen dit voorkomen door zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. De vraag die bij mij dan als eerste is: Hoe vriendelijk is het milieu eigenlijk voor ons?

Is er ooit een vulkaar geweest die dacht: Daar wonen mensen, laat ik daar maar niet uitbarsten? Of een orkaan die zo vriendelijk was een omweg te maken zodat een stad ongeschonden kon blijven? Is er ooit een aardbeving geweest die besloot niet te beven, omdat hij dat lullig vond voor al die huizen, die op hem stonden? Zo’n vriendelijke natuurramp heb ik nog nooit ontmoet. Je zou zelfs wel kunnen zeggen dat het milieu een van onze grootste vijanden is.
 
Nou heeft het milieu ook wel zijn voordelen. Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk dat een deel van het milieu ons wel eten bezorgd. En dat er ook wel wat bomen zijn die wat zuurstof uitblazen, dat kan ik ook niet echt ontkennen. Maar we mogen wel eens ophouden met dat vriendelijke gedrag tegen het milieu. Het kan het milieu niet echt veel schelen of in leven blijven. Daar is het milieu te narcistisch voor.
 
Weet je wie er nog meer narcistisch is? Wij. Wij mensen. Het enige wat wij met milieuvriendelijk gedrag willen bereiken is dat wij in leven blijven. Wat kan dat milieu ons schelen? Als het maar voor eten en zuurstof zorgt. Als het maar zorgt dat het niet te warm wordt, of te koud. Voor de rest laat het milieu ons koud.
 
Al die linkse activisten die zo voor het milieu opkomen, zijn zo hypocriet als wat. Ze doen alsof ze zo van het milieu houden, maar eigenlijk houden ze van zichzelf. Van hun eigen ras. Want weet je dat het redelijk waarschijnlijk is, dat als de aarde te warm wordt er nieuwe wezens zullen ontstaan. Zo is dat altijd gegaan. Wezens sterven uit en er komen weer nieuwe bij. Of de huidige wezens passen zich aan, zodat ze de nieuwe situatie aan kunnen. Dit heet natuurlijke selectie.
 
Het enige wat je doet als je milieuvriendelijk bent, is de vooruitgang van de aarde tegenhouden. Je wilt dat de nieuwe wezens uitsterven, al voordat ze geboren zijn. En waarom? Omdat wij mensen dat verdienen? Ik vind, en misschien zijn er mensen die het met me eens zijn, dat als er een wezen op aarde is wat niet verdiend te overleven, is het de mens wel.
 
Daarom zeg ik: Fuck het milieu en geef de nieuwe wezens van de global warming ook een kans.