Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de schijnheilige klacht van de RTL-directie.

De rapen zijn gaar en de druiven zijn zuur bij de RTL-directie. Die heeft er bezwaar tegen dat publieke omroepen en kranten in de toekomst mogelijk gaan samenwerken. De omroepen zouden beeldmateriaal kunnen leveren aan de websites van de kranten. Dat idee maakt deel uit van plannen om noodlijdende dagbladen toch een toekomst te kunnen geven. Maar...

RTL vindt dat er nu belastinggeld wordt besteed aan kranten, en dat dat niet in orde is. Nieuw voor mij: de commerciële omroep als hoeder van de belastingbetaler… Trouwens, waarom zou een publieke omroep niet mogen samenwerken met een krant, en een commerciële omroep wel met een zeepfabriek? Of met een doe het zelf-keten? Hele programma’s bij de commerciële omroep worden van a tot z betaald door dat soort bedrijven. En dan gaan lopen mekkeren over beoogde samenwerking tussen de publieke omroep en de krantenwereld?

Kan de RTL-directie mij even laten weten, of de boter op zijn hoofd ook wordt gesponsord door de firma Unilever?