Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het gebrek aan een onderwijsvisie bij de PVV.

Heel veel sociale problemen kunnen worden opgelost door goed onderwijs. En niet alleen door dat onderwijs zélf, maar bij voorbeeld ook door strengere handhaving van de leerplichtwet. Zodat straatschoffies in de klas zitten, in plaats van buiten. En de kwaliteit van ons taalonderwijs kan beter, en mensen die daar slecht in zijn, moeten worden verplicht tot het volgen van extra lessen. Dit is mijn mening, maar ik zou me kunnen voorstellen, dat dit ook het gedachtegoed van de PVV is. Want die partij vindt toch dat de maatschappij wordt ontwricht door spijbelaars en mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn? Maar nee hoor, de PVV hééft helemaal geen onderwijsplannen, anders dan het in de knieën schieten van lastige pubers.  Kijk maar:

Gisteren: Kamerdebat over het onderwijs. PVV-woordvoerder Bosma aan het woord. Die vond dat op de Nederlandse scholen voortaan de vlag moet worden gehesen, naar Amerikaans voorbeeld. Vragen van mede-kamerleden: of de PVV verder nog ideeën had. Doodse stilte. Dat tekent de onvoorstelbare geestelijke armoede bij geert en de zijnen.

Kan de PVV mij even laten weten, of ze het betreurt dat de Huishoudschool is afgeschaft? Die hadden anders aan het einde van de lesdag de vlag kunnen strijken…