Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over geheimzinnigheid rond een ontsnapte crimineel.

 
Opnieuw is een veroordeelde vrouwenhandelaar na verlof niet teruggekeerd naar de gevangenis. Dit keer heeft de gevangenisdirectie überhaupt verzuimd om eerst aan het OM te vragen, of het wel verstandig was, de crimineel een weekend verlof toe te kennen. Er is niet bekend gemaakt, om welke gevangenis het gaat. Waarom niet? En hoe zit dat eigenlijk, met opgelegde straffen? Dat leg ik even uit...
Criminelen worden opgesloten omdat ze de samenleving iets hebben aangedaan. Je zou dus kunnen stellen, dat ze dus ook namens de samenleving worden opgesloten. Op grond van wetten die door ons door ons gekozen parlement worden vastgesteld. Dus heeft de samenleving het recht, te weten wanneer die wetten en die straffen niet goed worden uitgevoerd, en door wie.
 
Kan onze justitieminister mij even laten weten, wat hij vindt van dat verstoppertje spelen? En is hij het met mij eens dat het wederom laten ontsnappen van een zware crimineel een klap in het gezicht is van zijn slachtoffers en ook van politiemensen die soms hun eigen leven in de waagschaal stellen om die boeven op te pakken?