Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de krokodillentranen van ondernemend Nederland.

De werkgeversorganisaties in ons land zijn woedend. Minister Van der Hoeven. Want die heeft gezegd dat de economische crisis is veroorzaakt door een gebrek aan normbesef bij ondernemers. De kwaadheid bij de werkgevers is onterecht!

Dat ontbrekende normbesef speelde niet alleen aan de andere kant van de oceaan, waar allerlei banken ten onder gingen aan de hebzucht van hun managers. Ook in ons land liepen zaken mis door zelfverrijking, en het aansmeren van onzinproducten aan klanten. Zelfs de door minister Donner beschikbaar gestelde deeltijd-WW werd misbruikt door ondernemers. Minister Van der Hoeven heeft dus gewoon gelijk!

De werkgevers zeggen dat zij aan zet zijn om ons land er weer bovenop te helpen, en suggereren dat de minister haar mond mag houden. Kan werkgeversvoorzitter Hermans mij even laten weten op grond waarvan hij meent, dat de waarheid niet meer gezegd mag worden?