Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een doodgereden grafitti-“artiest”…

Natuurlijk. Het was een tragisch ongeluk, zaterdagnacht bij Capelle aan den IJssel. Een graffity-spuiter werd doodgereden door een metrotrein die met een technische proefrit bezig was. Vraagje:

Het lukt mij maar niet om te snappen, waarom mensen menen dat ze muren, gebouwen en treinen mogen besmeuren met verf. Met kunst heeft het in ieder geval niets van doen: het is gewoon vernieling van de spullen van een ander. Maar desondanks zou een “lekker puh” erg ongepast zijn na het doodrijden van de vandaal in kwestie.

Maar veel medelijden met de dode grafitti-spuiter is nou ook weer niet op zijn plaats. Want kunnen zijn nabestaanden mij even vertellen wat ze vinden van mijn opvatting dat het meeste medelijden dient uit te gaan naar de betrokken metrobestuurder? Hij zal de rest van zijn leven waarschijnlijk slecht slapen, terwijl hij niets fout heeft gedaan.