Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het niet langer aanvaardbaar zijn van het premierschap van de heer Balkenende.

Het kabinet is hopeloos verdeeld over een eventuele voortzetting van onze missie in Afghanistan. Dus heeft het kabinet afgesproken, voorlopig geen standpunt te formuleren. Logisch. Het is altijd goed om het eerst onderling eens te worden, en dán pas naar buiten te treden. Maar ik hoorde Brekebeen Balkenende iets heel belachelijks zeggen...

Het kwam erop neer, dat nu het kabinet geen standpunt heeft, de Tweede Kamer het onderwerp ook niet zou mogen aansnijden. Fout natuurlijk. Het is de Tweede kamer natuurlijk altijd toegestaan, over welk onderwerp dan ook een standpunt in te nemen. Dus wanneer de Kamer een motie aan wil nemen met de strekking dat we als ons huidige missie afgelopen is, ook daadwerkelijk vertrekken, dan mag dat, en is dat een politiek feit. Dat heeft nou met een ingewikkelde term ‘parlementaire democratie’.

Kan de heer Balkenende mij even vertellen, wanneer hij zijn premierschap wegens gebleken ongeschiktheid opgeeft? Dat hij bij de algemene beschouwingen “zijn dag niet had”, nou ja, jammer. Dat hij een heel ernstig imagoprobleem heeft met zijn hopeloos ouderwetse uiterlijk en zijn houterige presentatie, helaas, het zij zo. Maar dat Balkenende geen flauw benul heeft van de werking van de presentatie van de parlementaire democratie? Inpakken en wegwezen.
 
O, en nu we elkaar toch spreken. Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om de leiding, de redactie en de users van FOK! te feliciteren met het tienjarig bestaan? Een zeer lezenswaardig platform, boeiend om te lezen, luek om op te reageren en prettig om voor te werken! Proficiat! In tegenstelling tot die van de heer Balkenende, is de houdbaarheid van FOK! nog lang niet verstreken!