Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de overstap van Arie Boomsma naar de KRO.

De geruchtenmachine draaide al een poosje op volle toeren, en nu is het officieel. Arie Boomsma gaat naar de KRO. Vanaf 2006 werkte Boomsma bij de EO, maar bij deze censuur-omroep werd zijn vrijheid stevig aan banden gelegd. Een modereportage (weliswaar schaars gekleed, maar zonder dat genitaliën in beeld waren) kostte hem een schorsing, en een programma waarin cabaretiers hun visie op Jesus Christus mochten geven, werd door de EO-leiding weg gecensureerd. Ik snap trouwens sowieso niet, waarom iemand voor de EO zou willen werken. Stiekem snijdt deze omroep in uitzendingen, zonder dat te vermelden. Zo werden verwijzingen naar de evolutietheorie stiekem uit een BBC-documentaire gesneden. Maar de EO heeft nu een probleem:

Hun meest getalenteerde programmamaker heeft de EO nu de rug toegekeerd. En ook andere redelijk getalenteerde medewerkers kwamen al onder vuur te liggen. Kan de rest van het EO-personeel mij even laten weten, wanneer het zal vertrekken bij deze manipulatieve en belachelijk behoudende, volslagen achterlijke zwarte-kousenomroep?