Hoek van Holland

Commandant wist van opkomst Hooligans maar heeft zijn collega’s desalniettemin niet ingelicht! Korpschef Aad Meijboom erkent in een interne brief aan zijn werknemers dat de ME- patrouille paraat had moeten staan. Menselijke routinefout luid de diagnose volgens voorzitter Gerrit van der Kamp van het ACP politiebond. Dat menselijke valt hem niet kwalijk te nemen. De onprofessionele inzicht van de Commandant wel. Gevolg: een overleden jongen van 19 en 6 gewonden. 
 
De heer Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam was niet op de hoogte van de kennis die de korpschef voor zichzelf hield. Zo luiden voorlopige feiten. Wel was hij op bezoek bij de ouders van het dodelijk slachtoffer. Voor de burgemeester is dit een extra zware ramadan. Moslims maken lange dagen op een lege maag.

Is de kogel waar het slachtoffer dodelijk door getroffen is afkomstig van politie of niet? Waardoor is het zo uit de hand gelopen? Waarom was er geen ME ingezet? Betreft het economische redenen zoals nu gespeculeerd word? Door bezuinigingen??!! Wat de Korpschef ten zeerste ontkent. Zoja, is het dan niet de schuld van de overheid. Aangezien de overheid hier de werkgever is. 

 Bron NRC- Handelblad: 
 
“Bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond (6.000 werknemers) dreigen, onder druk van de kabinetsbezuinigingen, eind volgend jaar minimaal zeshonderd arbeidsplaatsen te verdwijnen” 
 
Wie probeert de heer Meijboom het hand boven het hoofd te houden? Zijn dappere houding door de verantwoordelijkheid op zich te nemen en toe te geven dat de politie nalatig blijkt te zijn geweest. Zoveel vragen die de ouders en de rest van Nederland bezig houden. Het forensisch instituut zal spoedig met de feiten komen, of het dan wel of niet een kogel betreft afkomstig van politie. 
 
Ik twijfel absoluut niet aan de goede intenties van de politie. Die hebben de schade redelijk weten te beperken. Volgens feestgangers op het strand werden agenten in het nauw gedreven door de massa. Overmacht en nalatigheid zijn de twee grootste factoren die deze zwarte donderdag 27 augustus getekend heeft. Agenten kunnen tegenwoordig niks goed doen in de ogen van de burger. Iedereen vind het normaal wat ze doen en anders hadden ze maar niet bij de politie moeten gaan. Moet je maar eens proberen voor te stellen hoe het eruit zou zien als er geen politie was. Het is niet meer zoals vroeger. Vroeger werden agenten, leraren, dominees, imams standaard op handen en voeten gedragen door de gemeenschap. Tegenwoordig??? 
 
Laten we uitgaan van een doomscenario! Kogel is afkomstig van een politieagent. Wat heel goed mogelijk is. Er was daar sprake van een kogelregen. Het schijnt dat wanneer je waarschuwingsschoten lost de kogel ook weer moet landen. Een verdwaalde kogel heet zoiets. Dat is een mogelijke scenario. Zouden de autoriteiten deze feiten dan blootgeven?
 
De oorspronkelijke oorzaak van de recente rellen in de voorsteden van Parijs: Twee “Marokkaanse jonge boeven” die op de hielen werden gezeten door de politie. Zich schuilhielden in een energiecentrale en daar dodelijk geëlektrocuteerd werden. De Franse film “La Heine” wat betekent “De haat” is een waar gebeurd verhaal over een jongen die onterecht doodgeschoten werd door een agent. Totale chaos was het gevolg! Aanrader trouwens...
 
Soms houden autoriteiten uit belang voor het volk de waarheid achter!!!
 
Als het kalf verdronken is dempt men de put. Een gezegde die bedacht is om toe te passen in situaties als deze. Na zo'n dergelijk incident volgt automatisch het moment dat er koppen moeten rollen. De commandant waar de naam nog niet van is vrijgegeven is uit zijn functie gezet. De heer Meijboom te Schiedam, geboren op 25 oktober 1951 hoor ik al denken denken: "Was ik nu maar wel met vroegtijdig pensioen gegaan". Wie zich brand moet op de blaren zitten. Who's next?? Burgemeester Aboutaleb voldoet perfect aan het profiel van zondebok. Het allochtone succesverhaal van Aboutaleb wankelt als het aan de heer Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam ligt. Die had sowieso al bezwaar bij het aantreden van Aboutaleb als Burgemeester. Oh, wat was hij ertegen...
 
Bron AD:
 
"Hoe had Marco Pastors, het politieke brein van Leefbaar kunnen instemmen met Aboutaleb als burgemeester? Een Amsterdammer! Een PvdA-er! Een Marokkaan! De eerste moslimburgemeester van een West-Europese stad haalde in ieder geval de voorpagina's van Duitsland tot Marokko"
 
De heer Pastors heeft in het verleden structureel lelijke dingen gezegd over Marokkanen. Hij wil daar maar niet mee ophouden. Daar maakt hij ook geen geheim van. Ik persoonlijk maak er ook geen geheim van dat ik hem niet mag. De korpschef zelf geeft eerlijk toe dat politie nalatig is geweest. Als Burgemeester Aboutaleb afhankelijk is van de informatie van de Politie en politie faalt daarin. En de politie geeft dat toe! Waar heeft de heer Pastors het dan over???
 
Vandaag nog op televisie vertelde de heer Pastors dat de Korpschef niet zo aangepakt moet worden en dat de oorzaak mede ligt bij de Burgemeester. Marco Pastors heeft de jacht geopend op de heer Aboutaleb. Dat is duidelijk! Twee honden vechten om een been de 3e gaat.. JUIST!
 
Terwijl iedereen bezig is met het achterhalen van de waarheid en zijn eigen hachje probeert te redden, wil ik de nabestaanden van het slachtoffer condoleren.
 
Laten we met z’n allen wachten op het grote onderzoek...tegen die tijd kunnen we alleen maar speculeren. En zijn we daar niet goed in?
 
Appie