Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de zoveelste domme vraga van de PVV.

Erg onverwacht kwam de vraag van de PVV niet. Die wil van onze regering weten, hoeveel procent Moslims er precies in ons land zijn, en hoe snel dat aantal groeit. Volgens een schatting van een Britse krant zal Nederland als eerste West-Europese staat ruim voor het jaar 2050 voor 20% uit Moslims bestaan. Nou en?

Ik snap die paniek niet zo. 20%. Dat is een dikke, vette minderheid. Niet groter dan het aantal katholieken, het aantal protestanten of het aantal heidenen in ons land. En zolang allerlei Christenen in de regering en de gemeentebesturen mij nog verhinderen om op zondag boodschappen te doen, zie ik niet, wat er precies erg is aan de toename van de Moslimbevolking.

Kan de heer Wilders mij eens uitleggen, waarom hij de regering maar blijft bestoken met allerlei rekenkundige vragen? De PVV zou zich beter bezig kunnen houden met de vinger op de echte zere plekken leggen, zoals de noodzaak, iets te doen aan het probleem van “Nederlanders” met ook nog een paspoort van een ander land dat zijn burgers niet uitlevert, zodat daar een vrijplaats kan zijn voor criminelen.