Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het gebrek aan slagvaardigheid rond de Mexicaanse griep:

De opschudding viel me nog mee. De eerste griepdode in Nederland is er. Maar voor de overledene was die griep slechts het laatste duwtje: hij was al erg ziek. Ook onder de FOK!-users heerst geen paniekerige stemming. Maar RIVM-directeur Coutinho voorspelt dat de Mexicaanse varensgriep in ons land duizenden slachtoffers zal eisen. Maar griep eist ieder jaar een aantal dodelijke slachtoffers: veelal mensen die om een andere reden al flink verzwakt zijn.
 
We zijn met z’n allen toch een tikje ongerust. In de Roerstreek zijn de bakken met wijwater geleegd om besmetting te voorkomen, en de Nederlandse politievakbond vindt dat politiemensen als eerste moeten worden gevaccineerd. Tsja: ieder voor zich. Over die vaccinatievolgorde is nog veel onduidelijk.
Kan minister Klink van Volksgezondheid mij even laten weten, wanneer hij nou eindelijk eens de knoop doorhakt over de vraag, wie als eerste moeten worden gevaccineerd? Dat maakt een hoop duidelijk, en dat wordt hoog tijd! We zijn niet gebaat bij een minister die zo’n gebrek aan slagvaardigheid aan de dag legt.