Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om betrokkenen lastige vragen te stellen. Vandaag een schandelijk voornemen van de PVV:

De PVV wil uitrekenen wat de kosten en baten van de allochtonen in Nederland zijn. Ik vraag mij werkelijk af, hoe je zoiets zou moeten doen. Becijfer je het totale bedrag aan uitkeringen voor allochtonen, en trek je daar de door allochtonen betaalde belastingen en premies af? Of ga je verder? Bereken je de kosten van de gezondheidszorg aan negers ook door? De subsidie voor het openbaar vervoer gedeeld door het percentage Turken en Marokkanen ofzoiets? Ik bedoel maar: het kán helemaal niet worden uitgerekend, wat een allochtoon kost. Maar het belangrijkste: waarom zou je dat willen?

Wil je, als blijkt dat een allochtoon “duurder” is dan een autochtoon, allochtonen twee keer zoveel voor de tram laten betalen? Ze bij de tandarts uitsluitend behandelen zonder verdoving? Op scholen de zwarte kindjes de oudste boekjes geven, en ze op versleten, afgeschreven stoeltjes laten zitten? Ze vaker bekeuren als ze door rood fietsen?

Maar vooral: allochtonen zijn niet de enige “dure” bevolkingsgroep. Kan de heer Wilders mij even laten weten, wat hij van andere “dure” bevolkingsgroepen vindt? Vindt de heer Wilders het misschien een goed idee, om bejaarden op hun zeventigste verjaardag een nekschot te geven? Want dat geld dat aan dure bevolkingsgroepen wordt besteed, dat is toch zonde?