-5: 81-jarige man loopt naar Spanje

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

81-jarige man loopt naar Spanje

De 81-jarige Harm Pranger uit Nijmegen begint volgende week woensdag aan zijn voettocht naar Santiago de Compostela, een stad in het noord-westen van Spanje. Hij hoopt met zijn tocht sponsors te trekken om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte Alzheimer, waaraan zijn vrouw vorig jaar overleed.

Pranger zal de 2700 kilometer lange tocht alleen maken, zijn bagage neemt hij mee in de rolstoel die aan zijn vrouw toebehoorde. Ook zal hij een reisverslag bijhouden. "Ik heb alle tijd en doe het dus lekker kalm aan", aldus Pranger, die vorig jaar al een wandeling van duizend kilometer door Nederland volbracht en daarmee 15.000 euro binnenhaalde.

Pranger heeft in Nederland al verschillende slaapplaatsen voor zichzelf geregeld en hoopt dat men hem dit ook in het buitenland zal aanbieden: "Ik denk dat ik onderweg goede begeleiding zal krijgen. Ik ben namelijk een gelovig mens." In 1993 was de man al eens in Santiago de Compostela, samen met zijn vrouw: "Het is een bijzondere plek waar ik graag terug wil komen". Twee weken na zijn start in Nijmegen hoopt hij in Maastricht aan te komen.

Er is dus een hoop veranderd. Tegenwoordig zijn de bejaarden meer actief in het criminele circuit:   Trend: de criminele bejaarde