Filmflits - week 39

Eindelijk is het weer weekend, dus lekker op de bank liggen met een dvd-tje erbij of gezellig naar de bioscoop. Wil je weten welke films er op dvd komen en welke films in de bioscoop te zien zullen zijn? Lees dan de Filmflits van deze week.

Filmheadlines van Week 39

Geknip in zesde Harry Potter-film (SPOILER-ALERT)
In de nieuwe Harry Potter film, die onlangs is uitgesteld naar volgend jaar zomer, is flink wat geknipt, aldus producer David Heyman. Heyman liet weten dat onder andere het gevecht op Zweinstein en de begrafenis van professor Perkamentus niet in de film te zien zullen zijn. De reden voor het geknip is dat er al een gevecht op Zweinstein plaatsvind in de zevende film.

Verschillende vervolgen bevestigd (PotC 4, Cars 2 en I Am Legend 2)
Johnny Depp neemt wederom de rol van kapitein Jack Sparrow op zich in de vierde film van de reeks Pirates of the Caribbean. Dit is bekend gemaakt door de baas van Disney, Dick Cook. Keira Knightley, die de rol speelt van Elizabeth Swann, zal niet meer te zien zijn in de film.

Er was al bekend dat er een vervolg zou komen op de Pixar-film Cars, maar de première van de film zal met een jaar vervroegd worden. In plaats van in de zomer van 2012, zal de film al in de zomer van 2011 gereleased worden. Ondertussen brengt Pixar een aantal korte animatiefilmpjes onder de naam Cars Toons.

Ook Will Smith kruipt terug in de huid van luitenant en wetenschapper Robert Neville. Warner Bros heeft bevestigd dat ze bezig zijn met de prequel van I Am Legend. Naast Will Smith heeft regisseur Francis Lawrence ook aangegeven weer mee te willen werken aan het vervolg.

Film die afgelopen week in première ging

Tropic Thunder (met Ben Stiller en Jack Black)
Komedie                                      107 minuten
Een groep acteurs is een oorlogsfilm aan het maken, maar door een serie van uitzonderlijke voorvallen zijn zij gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat er op de plek van het filmen een oorlog ontstaat.

Trailer van de Week

Bedtime Stories (met Adam Sandler)
Komedie / Fantasy                         Vanaf 25 december in de bioscoop
Skeeter leest iedere avond verhaaltjes voor aan zijn neefje en nichtje.  Op een dag ontdekt Skeeter dat alles wat zijn neefje en nichtje bedenken werkelijkheid wordt. De verhaaltjes blijken tot leven te komen.

Binnenkort op DVD
30 september

Sex and the City (met Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall)
Komedie / Romantiek                   148 minuten
Vier vriendinnen uit Manhattan, Columniste Carrie, advocate Miranda, zakenvrouw Samantha en de brave Charlotte zijn alleen maar bezig om zich te verdiepen in elkaars leven en proberen samen de juiste weg te vinden.

Speed Racer (met Emile Hirsch en Christina Ricci)
Actie / Familie                                 135 minuten
Speed Racer is een jongen uit een familie die geobsedeerd is door racen. Speed Racer wil graag meedoen met The Crucible, een race die door het hele land gaat en waarbij zijn broer in een eerdere race omkwam. Alles loopt succesvol, totdat een bedrijf Speed Racer benadert, maar dat bedrijf heeft niet echt het beste voor voor hem.

En verder:
- Fool's Gold (Avontuur / Actie)
- School for Scoundreis (Komedie)
- Battle for Haditha (Drama / Oorlog)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
2 oktober

Death Race (met Jason Statham en Ian McShane)
Actie / Science-Fiction                        Vanaf 2 oktober in de bioscoop
De bewakers en de directeur van een gevangenis hebben een gevaarlijk spel bedacht. De gevangenen moeten meedoen aan dat spel dat op televisie wordt uitgezonden. Voor velen zal deze race hun einde betekenen. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt een keuze. Of hij moet meedoen aan de race of hij moet rotten in de cel.

Aanrijding in Moscou (met met Barbara Sarafian en Jurgen Delnaet)
Komedie / Romantiek                       100 minuten
Matty, een 41-jarige huisvrouw, en Johnny, een 29-jarige vrachtwagenchauffeur, krijgen een ongeluk op een parkeerterrein van een supermarkt. Ze krijgen enorme ruzie over wie nou eigenlijk de fout is in gegaan.

En verder:
- Het Wapen van Geldrop (Roadmovie)
- Radeloos (Drama)
- Shanghai Trance (Drama)
- Het Zusje van Katia (Drama)
- Bottle Shock (Drama)
- Sagan (Drama)

TV-tip voor Week 40

Die Hard: With A Vengaence (met Bruce Willis en Samuel L. Jackson)
Actie / Thriller                            Maandag 20:30 - 22:50 uur op SBS 6
De aan lager wal geraakte politieagent John McClane wordt uitgedaagd door ene Simon. Simon geeft opdrachten aan McClane en wanneer McClane de opdracht weigert of als de opdracht mislukt, dan zal er een bom ontploffen op een publieke plek. Samen met Zeus, die hij ontmoet heeft tijdens zijn eerste opdracht, probeert hij de maniak te stoppen. Een race tegen de klok begint.

Webtip van de Week

10,000 BC (met Steven Strait en Camilla Belle)
Avontuur / Drama                         109 minuten
D'Leh leeft in een stam 10.000 jaren voor Christus. Zij jagen op de mammoeten die eens per jaar hun pad kruisen, zo proberen ze te overleven. D'Leh heeft geen hoge rang in de stam, maar hij is heimelijk verliefd op prinses Evolet. Evolet is helaas buiten bereik voor hem. Maar wanneer zij en de jagers van de stam gevangen worden is het tijd voor hem om in actie te komen, voordat het te laat is en hun stam zal uitsterven.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Wanted (met Angelina Jolie en Morgan Freeman)
2. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
3. Mirrors (met Kiefer Sutherland)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...