De Mythe Van Het Tomatensap

We vinden soms de meest rare zaken bij ons in de submit. Er is iemand die het volgende graag met ons en met jullie wil delen:

"Gisteravond zat ik in het vliegtuig en staarde boven mijn magazine uit naar de stewardess die driftig met haar karretje door het gangpad hobbelde, terwijl ze de reizigers voorzag van een drankje."

Verbaasd zag ik dat haar hand wel erg vaak reikte naar het pak tomatensap. Ineens realiseerde ik me dat ik mensen bijna nooit tomatensap zie drinken behalve in het vliegtuig. In een plastic bekertje met een beetje tabasco, dat wel.

Terwijl ik een slokje mineraalwater neem, bedenk ik me dat ik nooit in de kassa rij heb gestaan achter iemand met 2 pakken tomatensap in z'n mandje. Wat is dat dan toch met tomatensap drinken in het vliegtuig, vraag ik me af, terwijl ik de stewardess naar achteren loopt om een nieuw pak te halen.

Heb ik wat gemist? Getuigt dat van een bepaalde graad van decadentie als je tomatensap drinkt? Behoor je dan tot een bepaalde elite? Krijg je dan extra punten op je Flying Blue card? Er moet toch een speciale reden zijn, een bonusactie, een puntensysteem, IETS wat het aantrekkelijk maakt om dat drankje te bestellen. Want geef nou toe, uiteindelijk is het toch gewoon te vloeibare tomatenketchup...?

Met dank aan dkformsma voor de submit