Vraag het aan Wikiwoei en Googlemutti (antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week

  • Waarom hebben Chinezen spleetogen? Door Razo
  • Heeft een blinde ook dromen? En waar droomt hij/zij dan over? Door Smeerik

Waarom hebben Chinezen spleetogen? door Wikiwoei

De “spleetoog” komt voor bij het Aziatische of Mongoolse ras voor. De spleet die tussen het onderste en bovenste ooglid de zgn. lidspleet, komt bij iedereen voor. Bij de Aziatische rassen is er echter een extra plooi, die ervoor zorgt dat het bovenste ooglid bij het openen van het oog onder de huid erboven gevouwen wordt.Dit kenmerk is in de loop van de evolutie ontstaan als aanpassing aan de koude wind, die voorkomt op de centraal-aziatische vlaktes.

Heeft een blinde ook dromen? En waar droomt hij/zij dan over? door Googlemutti

Ja, mensen die blind zijn dromen zeker. Er moet echter wel onderscheid gemaakt worden bij mensen die blind geboren zijn en mensen die blind geworden zijn.

Mensen met een aangeboren blindheid, dromen vaker over dingen die op de toekomst gericht zijn. Ook zijn de dromen tactiel aangelegd, zij kunnen echter hun ervaringen alleen baseren op wat ze gevoeld hebben. In plaats van optische indrukken komt ervoor hen meestal een akoestische nabootsing. Dit komt bij ziende zeer zelden of nooit voor.

Diegene die later blind zijn geworden nemen eerst nog visueel waar, maar hoe langer de blindheid duurt vervaagd dit met de tijd.

Blinden begrijpen ook sneller de symbolische betekenis van hun dromen.