Addertje onder het gras?

Op het forum van FOK! opende falloutboy een topic over het makkelijk geld verdienen.
Wie wil dat nou niet. Met dit mooie weer hebben er maar weinig mensen zin in om naar het werk te gaan. Waarom niet gewoon makkelijk geld verdienen en een zee van vrije tijd krijgen.

Zo nu en dan eens een mailtje lezen en je hebt weer € 25.00 verdiend, gegarandeerd! Hey, waar kennen we dat woord ook alweer van. Hoor je dat niet vaker bij van die telefoonspelletjes op tv?
Die tv-spelletjes waar zo'n jonge deerne je lokt met een koffer vol geld die je gegarandeerd kan winnen.

Het gaat hier om de website Bijverdienste Online, waar je gouden bergen worden beloofd. Voor maar € 34.95 kan je een starterspakketje aanvragen. Helaas, ze hadden een actie, dan kreeg je het starterspakket voor € 15.00, maar die actie is vandaag afgelopen. Balen.

Ieder weldenkend mens weet dat daar een luchtje aan zit. Maar er zijn altijd mensen die er in trappen, dat zijn dezelfde mensen die bellen naar belspelletjes. Best aardige mensen, maar een beetje naïef.

De schrijvers in het eerder genoemde topic hebben de SIDN gegevens er bij en vroegen de beste man om informatie.
Daar was de man niet van gediend en al helemaal niet van dat zijn gegevens in dat topic werden geplaatst. Maar ja, zijn gegevens zijn gewoon bekend, het is informatie die gekoppeld is aan zijn website. Gevolg is dat FOK! een mail mocht ontvangen waar hij zijn beklag deed. Helaas hebben we hier geen € 25.00 voor ontvangen, ik dacht dat gegarandeerd was?

MissyMirjam kwam al aan met het Tros Radar Forum, waar bevestigd wordt dat het om oplichting gaat. Je moet gewoon andere mensen het starterspakket verkopen. En zo is het balletje rond.

Maar daar is zijn site niet voor bedoeld. Je wordt namelijk naar een mooi 0900 nummer verwezen en dan wordt het leuk.
Dat 0900 nummer is eigendom van Chin Holding B.V. die er niet vies van is om op de scherpte van de snede zijn centjes binnen te halen. Niks mis mee.

Maar Chin heeft wel meer leuke dingetjes, Google is my friend. Zo registreert hij domeinnaampjes iTunes.nl, die hij vervolgens doorverwijst naar een mp3 downloadsite. Ook hiervan kan je zeggen, slimme Chin.
Al werd er wel een leuk inbelverbindinkje opgezet voor € 0.80 per minuut, terwijl dit eigenlijk gratis had moeten zijn.
Ook is Chin Holding B.V. bekend om zijn Fakemails al is daar wat minder over te vinden, omdat anderen het nog beter doen.

De website van J.H. uit Utrecht laat maar weer eens zien dat er altijd mensen zijn die ter kwader trouw zijn en proberen anderen op te lichten.
Voor die € 35.00 gaat een slachtoffer geen verhaal halen, dat is het slimme. Ook het bellen naar het 0900 nummer is een eigen keuze en die paar euro zijn niet de moeite waard voor een bezoekje aan Chin Holding B.V. en daar zijn ze zich terdege van bewust.

Het risico is klein, de kassa rinkelt.