Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Vanaf 1 februari probeert Coca Cola een nieuw suikervrij product (letterlijk) aan de man te brengen: Coca-Cola Zero. Met deze Cola richt men zich ook echt specifiek op mannen, want vrouwen drinken al Coca-Cola light.
Op 1 februari bezoekt de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon ons land. Hij wordt ontvangen door koningin Beatrix en heeft ontmoetingen met premier Balkenende en de ministers Bot, Van Ardenne en Kamp.
Op 3 februari is de zangeres Shakira te bewonderen in de Gelredome in Arnhem. Ze 'doet' Nederland aan in het kader van haar "Oral Fixation Tour".

Politiek
Op 31 januari debatteert minister Remkes (Binnenlandse Zaken) in Den Bosch met gemeentelijke bestuurders over "bestuurlijke drukte".
Op 1 februari debatteren de Kamercommissies voor Defensie en Buitenlandse Zaken met de ministers Kamp, Bot en Van Ardenne over Afghanistan.
Op 3 februari stelt het GroenLinks-congres in Utrecht de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vast. Advocate Britta Böhler heeft zich gekandideerd voor plaats 2 of 3.

Sport
Van 2 t/m 4 februari vinden in Den Bosch de NK Badminton plaats. We noteren alvast de namen van Dicky Palyama bij de heren en Yao Jie bij de vrouwen.
Op 3 februari speelt PSV in de eredivisie thuis tegen AZ.
Op 3 februari wordt op de Weissensee in Oostenrijk de alternatieve Elfstedentocht geschaatst. We zijn benieuwd hoe onze vier vrienden uit Kenia (Edwin, Jimmy, Shadreck en Michael) het er vanaf brengen.