TV series uit de jaren 80

Ach, de jaren 80 en de tv series die werden uitgezonden.
Wie kent ze niet, Knight Rider, the A team, 21 Jump Street met Johny Depp, Chips, de Love boat die wekelijks voor bij voer.

De strijd tegen het kwaad werd bevochten door stoere, mooie mannen, met blouses met grote puntkragen, vaak gedragen onder een jasje, broeken met wijde pijpen en schoenen met punten.

Ook de dames van Charlie Angels, bevochten het kwaad, geholpen door hun beauty cases, vrouwelijke charme en tegelijkertijd een dodelijke vechttechniek. En na de heftige strijd, zagen ze eruit om door een ringetje te halen, elke krul op de juiste plek, nooit doorgelopen mascara en zelfs hun kleren nog goed in de plooi.

In de ruimte werden ook gevechten geleverd op leven en dood, Starbuck en Apollo, van het ruimteschip Battlestar Galatica, bestreden de Cylons, een duister robotras die uit was op de totale vernietiging van de mens.

Buck Rogers die eeuwen na zijn lancering van aarde, in de 25ste eeuw terechtkwam en zich daar als held ontwikkelde, en dan natuurlijk Star Trek, onder de strenge doch rechtvaardige Captain Picard, vloog de Enterprise op zijn missie, mens en alien als broeders door het leven te laten gaan, samen strijdend tegen de Borg, die ook als zo graag wereld dominantie wilden hebben.

Naast deze helden, waren er natuurlijk ook de verhalen van de rijke families die elkaar haten, geen enkele manier achterwegen lieten, om te konkelen, te pijnigen en de familiegeheimen uitgebreid uit te laten lekken, en dit allemaal om het familiekapitaal te verwerven.
Dallas,Dynasty and Falcon Crest trok een groot publiek, voornamelijk vrouwen die hiervan smulden.

De kinderen werden ook niet vergeten, Alfred J. Kwak, David de Kabouter, Film van Ome Willem en de Grote meneer Cactus Show. Het waren leuke verhaaltjes, lief en schattig, soms heel ondeugend, maar allemaal sterk moraliserend.

En als je even wilde relaxen, jezelf even buiten de maatschappij wilde zetten, dan keek je naar de Comedy Shows, zoals The Young Ones, The Cosby Show, Happy Days en Zeg eens AAA.

En hoe grappig deze shows ook waren, voor mij steekt de Young Ones hierboven uit, ook weer het belerende vingertje.

Leuk om weer eens de herinneringen op te halen, alleen als ik er op terug kijk, was het een tijd waar in alles in Zwart/Wit werd gezien ( en nee niet letterlijk, de kleuren tv was al aanwezig) maar zonder nuances, je was goed of slecht en natuurlijk altijd de les die we eruit konden leren.

De jaren 80 werd voor ons ook tijd om een tv aan te schaffen voor dochter ( nou een 6de hands) want na een tijdje werden wij doodziek, van al die mooie mannen, strakke blonde dames en betuttelende tv series.