80's Bon Jovi

Bon Jovi, in de tweede helft van de jaren 80 één van de meest invloedrijke rockbands ter wereld. Ondanks dat er tot op de dag van vandaag erg lacherig over deze band wordt gedaan hebben ze zeker hun sporen verdiend in de muziekgeschiedenis.

Negen studioalbums, talloze hits en 22 jaar verder laat de band nog steeds zien waar ze het beste in zijn : spelen in een groot stadion voor veel publiek. Bon Jovi heeft in de afgelopen 22 jaar keer op keer bewezen dat ze één van de betere live acts zijn.

En de eerste keer dat ik ze live hoorde was ik meteen verkocht. Ik was fan voor het leven geworden. Volgens mij was het Goede Vrijdag 1989 ’s avonds om 23.00 uur. Het radioprogramma Countdown Cafe mocht zes nummers uitzenden van een concert dat Bon Jovi eerder dat jaar gegeven had in de Rotterdamse Ahoy. Die zes nummers waren mijn eerste kennismaking met de band en ik was meteen verkocht. Die uitzending met het veels te korte optreden van Bon Jovi is nog steeds mijn favoriete live optreden van de band. Iedereen heeft zo zijn jeugdzondes en die van mij is dus Bon Jovi. en ik schaam mij er niet voor.

In de jaren 80 hebben ze vier albums uitgebracht en hebben ze ook enkele van hun grootste hits gehad (bijvoorbeeld Livin' on a prayer). Dankzij YouTube is ook uit die periode nog veel beeldmateriaal te vinden:

Bon Jovi uit 1984 ~ Runaway
7800o Fahrenheit uit 1985 ~ In and out of love
Slippery when wet uit 1986 ~ Wanted dead or alive en You give love a bad name
New Jersey uit 1988 ~ Blood on blood en Bad medicine

It’s a great fuckin’ day for rock ‘n roll…