Marco of Joost?

De nieuwe politieke partijen schieten als paddestoelen uit de grond. Gisteren werd Eén NL opgericht, de partij waarmee Joost Eerdmans (LPF) en Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) aan de komende Tweede-Kamerverkiezingen mee gaan doen.

De website van de nieuwe partij werd gisteren door kritisch en progressief webloggend Nederland meteen aan een gedegen onderzoek onderworpen. Er werden natuurlijk schampere opmerkingen gemaakt over het politieke programma en over de nieuwe naam van de partij. Internet-journalist van Jole schreef op zijn weblog maar liefst vier blogjes vol om aan te tonen dat de foto's die aanvankelijk op de site van eennl.nl stonden zonder toestemming van de makers daar waren gepubliceerd.

Ach ja, waar maak je je druk om? Het komt zelfs bij de beste website wel eens voor dat er een foto doorheen slipt.

Als je dan toch zonodig aan internet-journalistiek wilt doen, check dan maar eens de registratiedatum van die website. Op 7 juli werd het domain eennl.nl geregistreerd, slechts één dag na de oproep van Marco Pastors aan zijn achterban om een naam te verzinnen voor zijn nieuwe partij.

Wel een beetje raar, want op 20 juli liet hij nog weten dat hij al honderden reacties had ontvangen en dat suggesties nog tot 1 augustus welkom waren. Dit maakt me wel nieuwsgierig: Wie zou die nieuwe naam nou verzonnen hebben? Marco? Of toch Joost?