Laat het spel beginnen

De verkiezingen komen eraan en dat is niet te missen.

De verkiezingsprogramma’s worden opgesteld, nieuwe partijen worden onder de aandacht gebracht en veel bewindslieden verlaten als ratten het zinkende schip.

Vanochtend lees ik in Trouw, dat de heer Garretsen
(hoogleraar Internationale Economie) ronduit verklaart, dat PJ Balkenende de economie juist verslechterd heeft.

Ik lees het stukje nogmaals en ja het staat er echt, door het constant herhalen dat het zo slecht ging met de economie, is het inderdaad slecht gegaan, de consument had geen vertrouwen meer en ging minder uitgeven.

We moesten eerst door het zuur, voordat we het zoet kregen. Het CBS bevestigde het verhaal van het kabinet, de bezem ging door het land, het grote Hervormen werd in gang gezet.

Volgens dezelfde heer Garretsen is het in het geheel niet te danken aan dit kabinet dat de economie beter gaat in Nederland, het is de invloed van het aantrekken van de Wereldeconomie, en Nederland lift gewoon lekker mee.

Maar je moet toch bekennen dat het prima uikomt voor Balkenende, kijk maar naar de laatste peilingen. Mensen zijn makkelijk beinvloedbaar en vergeten snel de pijn.

Gisteren las ik tot mijn stomme verbazing dat het ABP vond, dat er geen veranderingen moesten worden gemaakt in de pensioenregelingen..
En vandaag stond er in de krant dat de VVD de pensioenleeftijd niet meer wil verhogen naar 67 jaar.

Dus mijmerend achter mijn computer, komen er toch wel enkele vragen boven drijven.
Is het CBS wel zo onpartijdig als wij dienen te geloven?
Is dit kabinet geloofwaardig?
Heeft de heer Garretsen zijn huiswerk goed gemaakt?
En waarom zijn wij Nederlanders zo goedgeloving en stellen wij onszelf geen vragen?

Vol verwachting kijk ik al verder uit naar de andere partijprogramma’s, naar nieuwe onthullingen, beloftes en volksverlakkerijen.
Een goed boek is er niets bij, spanning en sensatie ten top.

Ja voor mij gaan er nu leuke tijden aanbreken tot november.