Politiek correct of niet

Ik wilde een stukje schrijven over de “Nieuwe Politieke Correctheid “

Voor mij is dat nu iedereen zich verplicht voelt om te zeggen wat ze denken, ongenuanceerd en ongeacht het feit of er mensen gekwetst kunnen worden of er zelfs pertinente leugens veteld worden, die als waarheid worden omarmd.

Maar na de ingezonden reacties in de Telegraaf, maar ook in de zgn Linkse Pers, over de strijd die is opgelaaid in het Midden Oosten, ben ik verbijsterd.

De haat die uit de brieven omhoog borrelt, is hemeltergend. De “ Hoofddoeken” hebben dit aan zich zelf te danken, de “ Joden” hebben altijd al dit over zich heen geroepen.

Er wordt opgeroepen om met atoom, napalm en chemische raketten elkaar af te maken. Men vindt het jammer dat Hitler zijn werk niet heeft kunnen afmaken, dus laat Hezbollah dit maar doen. Moet Hezbollah vrouwen en kinderen maar niet in de frontlinie als menselijk schild gebruiken.

Het Midden Oosten is inderdaad een kruitvat en er spelen velen dubbelzinnige redenen mee om het conflict in stand te houden.

Maar hoe kun je nu verwachten dat deze landen tot een oplossing komen, als wij met bovenstaande “adviezen” en “schuldverklaringen” komen. Dit zal alleen maar tot meer haatgevoelens leiden, het eeuwige “ Ja, maar hij/zij begon”

Van beide kanten is er verdriet om gevallen mensenlevens, en ja voor mij is ook een soldaat een mens.
En natuurlijk kan je zeggen maar vrouwen en kinderen zijn onschuldig, en dan zeg ik ja, kinderen zijn altijd onschuldig in alle oorlogen.
Maar voor mij is een mensenleven altijd kostbaar, vrouwen en mannen en kinderen.

Ik denk, nee ik ben ervan overtuigd, dat wij niet helpen door verder haat te kweken en dit door te geven aan onze kinderen en deze geven het weer verder door.

En als ik nogmaals de reacties lees, dan huil ik, want ik weet dat de haat tegen elkaars ideeën, geloof en overtuigingen zo groot is geworden, dat er op korte termijn geen oplossingen zullen komen om oorlogen of conflicten te voorkomen of te beëindigen.