Vreemdgaan

Ik heb nu al verschillende stukjes gelezen, hier en op mijn andere fora, over de Midlife Crisis die mensen meemaken.

Nu blijkt het dat vaak om mannen gaan, die een beetje uitgekeken raken op hun werk, hun vrouw en vooral op hun seksleven. Zij voelen een grote behoefte om van carrière te veranderen en een vriendin te nemen, die in de meeste gevallen veel jonger is dan partner of zichzelf, en denken daarom een beter seksleven te krijgen.

Het vreemdgaan is echter niet meer alleen een uitzondering voor deze groep, mannen, vrouwen van alle leeftijden en seksuele voorkeuren doen het. Je bent bijna een fossiel als je "het " niet doet. In allerlei bladen wordt er aandacht aanbesteed, ja zeker, zelfs de Libelle heeft een onderzoek gedaan onder haar lezeressen, en het blijkt dat 30% wel eens vreemd gaat.

Nu vraag ik mijzelf af, waarom is het zo aantrekkelijk. Is het de spanning, is het seksleven inderdaad zo slecht of is het gewoon lekker om met iemand anders dan je partner seks te hebben.

En ik kan het best begrijpen, dat je op iemand uitgekeken raakt, dat je andere ideeën hebt over hoe je het tussen de lakens wilt hebben, of dat ineens blijkt dat je op iemand anders verliefd bent geworden.

Maar waar ik grote moeite mee hebt, is het stiekeme gedoe, het achterbakse en het van twee walletjes eten, de seks buiten de deur, maar voor alle andere zekerheden wel de partner houden, want ja, opnieuw beginnen is nou niet precies wat je zoekt.

Als je inderdaad wat anders wil, prima, maar maak eerst een einde aan je relatie, waarom iemand onnodig kwetsen.
En ik vind het persoonlijk van een slappe houding en lafheid getuigen, dat je toch betrapt wordt, te zeggen dat je dit nooit gewild hebt, dat je echt nog wel van hem/haar houdt.
Als je echt van iemand houdt, dan ben je niet bezig met liegen en bedriegen, met het bewust kwetsen van iemands gevoelens.

En dan heb je nog diegene die zeggen wat niet weet , wat niet deert en ja, dat mag misschien wel zo zijn, maar dat is volgens mij je eigen geweten sussen.

En misschien is de mens niet geboren om monogaam door het leven te gaan, maar ga dan ook geen verplichtingen aan en blijf lekker vrij en blij van bed naar bed springen.