One small step...

NASA wil terug naar de maan. Nadat Bush in 2004 wereldkundig maakte dat er een nieuw maanprogramma zou komen, presenteerde NASA recent dan de plannen. Als alles voorspoedig verloopt zullen er in 2020 weer mensen op de maan landen. Er heeft dan zo'n vijftig jaar tussen gezeten sinds de eerste keer dat we er geweest zijn.

Stel je voor dat na de eerste gemotoriseerde vlucht, toegeschreven aan de gebroeders Wright in 1903, het tweede vliegtuig pas in 1953 had gevlogen. Of dat we tot 2031 op MS-DOS 2.0 hadden moeten wachten. Natuurlijk is het een niet met het ander te vergelijken, maar desalniettemin zit er vijftig jaar tussen en dat is dan ook nog wanneer alles goed gaat en het programma geen enorme vertragingen oploopt.


Voor sommigen is dit een bevestiging voor wat ze al wisten, namelijk, we zijn nooit naar de maan geweest. Het is te moeilijk, te gevaarlijk en technisch niet haalbaar. Zeker niet met de techniek uit de zestiger jaren. Sure, we hebben de Space Shuttle, de Soyuz en het ruimtestation, maar feitelijk vliegen die niet hoger dan net boven de dampkring. Wat is waar? Vraag het niet aan mij. Een kijkje door een supertelescoop en met eigen ogen de wagentjes zien staan zou helpen eerlijk gezegd.

Meer weten? Filmmaker Bart Sibrel heeft hierover de film A Funny Thing Happened on the Way to the Moon gemaakt.

Je kunt hem hier downloaden.

Aanvullend is er nog een Fox reportage Did we land on the Moon?

En natuurlijk kun je er op het TRU-forum verder over redetwisten.