Liv Tyler

Liv Tyler groeide op in de waan dat de rockster Todd Rundgren haar biologische vader was. Pas op haar elfde, nadat ze ontdekte dat Steven Tylers dochter Mia erg op haar leek, werd haar verteld dat Steven haar biologische vader is. Ze veranderde toen haar achternaam van 'Rundgren' in 'Tyler'.

Liv Tyler begon haar carrière als model, maar stapte snel over naar acteren, ze werd vrijwel gelijktijdig gecast voor de films 'Silent Fall' en 'Heavy'. De opnamen van Heavy werden uitgesteld totdat ze klaar was met 'Silent Fall'. Voordat Liv Tyler de leeftijd 20 bereikte, had ze al in een aantal succesvolle films gespeeld, waaronder 'Stealing Beauty' en 'That Thing You Do!'. Echt bekend werd ze pas na het succes van de kaskraker 'Armageddon'. De bekendste rol die ze gespeeld heeft is die van Arwen in Peter Jacksons Lord of the Rings trilogie.

Liv Tyler trouwde op 25 maart 2003 met musicus Royston Langdon van de band Spacehog. Op 14 december 2004 kreeg ze een zoon genaamd Milo. Liv Tyler is in de VS ambassadrice voor UNICEF.

Om even haar complete filmhistorie in kaart te brengen volgen hier de films waar ze in mee gespeeld heeft. We beginnen in 1994, waar ze debuteerde in 'Silent Fall', daarna kwamen in 1995 de films 'Heavy' en 'Empire Records'. In 1996 voegt ze weer twee films toe aan haar repertoire, namelijk 'Stealing Beauty' en 'That Thing You Do!'. In 1997 heeft ze een rol in 'Inventing the Abbotts'. In 1998 speelt ze de rol van Grace Stamper in de kaskraker 'Armageddon'. Het jaar 1999 brengt ze door met rollen in 'Plunkett & MacLeane', 'Cookie's Fortune' en 'Onegin'. In 2000 komt ze voor in 'Dr T. & The Women' en in 2001 in 'One Night at McCool's'. Na deze laatste film was het de buurt aan de trilogie van 'The Lord of the Rings' waar ze in alle drie de delen de rol op zich neemt van Arwen Evenstar. In 2001 was het eerste deel hiervan, 2002 het tweede en 2003 het derde deel. Daarna is ze te zien geweest in 'Jersey Girl' uit 2004 en 'Lonesome Jim' uit 2005. De laatste film waarin ze meespeelt heet 'Coin Locker Babies' en staat op de kalendar voor dit jaar, 2006 dus.