Rome

Waarschijnlijk heb je in de wandelgangen de naam Rome al een paar keer horen vallen de afgelopen tijd. Rome is een twaalfdelige tv-serie van Amerikaanse bodem en zoals altijd gaan de Amerikanen natuurlijk altijd een stapje verder. De serie koste maar liefst 83 miljoen euro. De makers van Rome bouwden een groot deel van de decors in Rome zelf waar de serie vanzelfsprekend dan ook voor een groot deel gefilmd is.
De serie is genomineerd voor twee Golden Globes, in de categorie beste dramaserie en beste actrice en is een enorme hype in Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Rome is een epos dat zich afspeelt in de periode van de opkomst en ondergang van Julius Ceasar en begint vanavond met een dubbele aflevering op SBS6 om 20:30. Om 20:00 is de making of te zien op SBS6.

Als je nog niet overtuigd bent kun je hier stukken van de serie bewonderen. Trailers, teasers en van elke aflevering een fragment. Voor degene die al die-hard fans zijn is er goed nieuws. In maart 2006 wordt de tweede serie opgenomen!