Dure minnares

Eerder deze week verschenen er verhalen over de relatie van de burgemeester van Zaanstad, Henry Meijdam, met zijn gemeentesecretaris Maria Overmars in de pers. Romantische verhalen over de moedige Maria die kiest voor haar knappe prins en daarom haar baan opgeeft. Ook op de site van de gemeente Zaanstad wordt Maria geprezen voor haar moedige besluit.

Tot zover het romantische deel van dit blogje, nu even de realiteit. Uit (uiteraard) uitgelekte vertrouwelijke stukken, blijkt dat de moedige Maria wel een klein duwtje in de rug nodig had. Een duwtje in de rug van 200.000 Euro gemeenschapsgeld welteverstaan. Weg is het beeld van de moedige vrouw, Maria is gewoon een ordinaire geldwolf en Henry Meijdam is toch gewoon een laffe slapjanus. Een burgemeester met een beetje ruggegraat was of zelf opgestapt of had toch in ieder geval gezorgd voor een vertrek zonder afvloeiingsregeling. We zullen zien of Remkes wel ruggegraat heeft want dan kan Zaanstad binnenkort een nieuwe burgemeester gaan uitzoeken.

Wees dus gewaarschuwd en wanneer u de burgemeester van uw woonplaats met een collega een hotelletje in ziet duiken, grijp dan direct in want zijn wip kost u geld!