Vakantie

Heerlijk, vakantie. Terwijl Jan Peter Balkende zijn koffers inpakt om de grote reis naar Zweinstein te gaan maken heb ik mezelf samen met mijn vriendin genesteld in het huis van de broer van mijn vriendin. Die is namelijk met zijn nieuwe vrouw op huwelijksreis en wat is er nu leuker dan vakantie vieren in een huis met alles erop en eraan, inclusief bubbelbad.

Als je dan zo op vakantie bent dan moet je natuurlijk een beetje op stap zo af en toe en helemaal als het weer je een beetje in de steek laat zoals momenteel. We zijn dus heerlijk naar Diergaarde Blijdorp geweest. Terwijl ik een frietje at met mijn vriendinnetje zag ik een klein jongetje naast ons smullen van een raket ijsje. En toen realiseerde ik mij dat ik toch in de veronderstelling was dat de raket ijsjes vroeger nog een puntje van chocolade hadden. Ik kan me daarin vergissen, maar ik kan het me nauwelijks voorstellen. Heb ik vroeger alleen maar nep-raketten gehad? En hadden de echte raketten geen chocolade puntjes, maar alleen de goedkope namaak raketten van de Aldi? Ook mijn vriendin wist het niet meer en dan sta je voor een dilemma. Nu ben ik niet zo moeilijk, dus ik kan het snel van me afzetten, maar dan blijft toch in mijn hoofd de vraag zitten: ?Stel dat er vroeger daadwerkelijk chocolade puntjes op de raketten zaten, waarom zitten die er nu niet meer op? Wat was de reden voor Ola om die chocolade af te schaffen??. Ik ben bang dat ik het antwoord nooit zal krijgen.

Dat is eigenlijk gelijk het probleem van vakantie; Je hebt eigenlijk te veel tijd om na te denken en je gaat je de meest rare dingen afvragen. En je neemt je ook altijd voor om een heleboel gaan doen in de vakantie: zeker drie boeken lezen, kamer opruimen, kamer opnieuw inrichten, leren voor je hertentamens. Het uiteindelijke probleem is dan ook dat je, als puntje bij paaltje komt, lekker met je kameraden ergens gaat zitten met een krat bier en gaat filosoferen over het leven: ?Hoe kan ik een krat bier tegelijk koel houden en binnen handbereik, zodat je niet op hoeft te staan om een nieuwe te pakken?. En misschien is dat wel het leukste van vakantie; De voorpret dat je van alles kunt gaan doen, maar uiteindelijk geen sikkepit uitvoert. Heerlijk die vakantie, ik ga weer op de bank hangen?