2Mini op NJOY #3

#3 De terugreis

Het ergste gedeelte van deze rare, maar toch wel leuke dag. Fok!king Brainpower kwam pas om 22:20 opdagen! Ja doei, daar gaan wij dus niet nog een kwartier naar kijken. Dan maar de bus terug naar Lelystad nemen en van daar verder met de trein naar Den Haag.

Maar niets ging zoals wij dat verwachtten. Mijn witte Mexx shirt was vies geworden door de modder. Juist op de dag van NJOY moest het wel gaan regenen. Niet zo lang, maar wel lang genoeg om mijn shirt vies te maken. We waren moe, vies, dronken en we wilden naar huis.

NS Lelystad, tussen deze hekken. Gelukkig hadden we al onze kaartjes nog. De rij was nog niet zo lang, dus we dachten dat we snel in Lelystad waren. NOT! We hebben 45 minuten daar gewacht tot de eerste bus eraan kwam. Inmiddels was de rij 5x zo groot geworden als in het begin. Iedereen zat te duwen, te trekken en voor te dringen.
"Heb je wel eens gehoord van achter in de rij staan?"
"Achter? Waar is achter? "
Mensen waren flessen bier en cola naar de andere kant (Degene die naar NS 'T Harde moesten) aan het gooien. En wat heen gaat, komt ook weer terug. Dus we kregen ook flessen naar onze kant gegooid. En om het zooitje nog erger te maken, sta je ook nog eens samengeplet tegen allemaal dronken mensen.
"Bitch! Je gaat toch geen breezer naar me gooien?"
"Ey wat kom je doen dan. Praatjes vullen geen gaatjes jongen.."
"Ik sla normaal geen meisjes, maar voor jou maak ik een uitzondering."
En toen kwam het vriendinnetje van het meisje langs...
"Jongen, je bent dronken hè. Ja, dat ben je. En dronken mensen doen nu eenmaal raar. Ja.."
Maar goed, de eerste 45 minuten gingen voorbij, de bus kwam. Mensen lopen... nou ja rennen eigenlijk naar de bus toe. De bus reed weg. Zonder ons en half leeg! Konden we nog een half uur op de bus wachten!

De volgende bus kwam eraan. Een handje vol mensen mochten naar binnen. Toen werd de rij al tegengehouden. Zonder ons erbij!
We stonden vooraan de rij. En op dat moment was ik blij, dat er een stel dronken gozers achter ons de rij naar voren duwde. De wachters konden het niet meer vol houden en lieten ons gaan. Iets meer dan de helft zat in die bus.

Waaronder ook 2 turken. Dronken turken wel te verstaan. En dronken turken, kunnen van alles doen als ze dronken zijn. Zo werden we naar Lelystad gebracht met een oude touring/ stadsbus. Deze bussen hebben (in tegenstelling tot de nieuwe) geen automatische "nooduitgangluik-in-het-dak". Je kan nu al aan je neus voelen wat er gaat gebeuren. Deze 2 dronken jongens hebben besloten om op het dak te gaan staan. Je weet vast ook wel, dat dat niet goed kan gaan. Zo wist LayZ-KilL dat ook. En als hij ergens niet tegen kan, dan is het dat wel. Zo is hij ooit in het ziekenhuis flauwgevallen, omdat hij iemand met verband zag. Gelukkig stond ik achter hem, om hem op te vangen. Maar goed, deze jongens waren niet normaal bezig. De reis naar Lelystad, duurde wel bijna 30 min (en ik moest nodig naar de plee) En telkens gingen ze erop en eraf. Mensen bleven maar schreeuwen: Ga eraf.. doe dat niet.. straks val je nog. LayZ-KilL trok zelfs aan dat joch z'n been, toen hij eraan wilde hangen.

"Rustig mattie, er kan niks gebeuren. Wij zijn professionals."
Professionals my ass! Zelfs de jongens van Jackass zijn nog geen professionals!
Ik was zo moe en ik moest zo nodig naar de plee, dat ik er geen moeite voor wilde doen. In tegenstelling tot LayZ-KilL. Hij bleef maar trekken aan zijn been.

Gelukkig was daar dan Lelystad NS. Nu kijken waar wij naar toe moeten. We zijn gewoon de stoet gevolgd, dat naar een trein leidde. Geen idee of we deze trein nodig hadden, maar we keken wel later, of we hier goed zaten. Gelukkig zaten we goed. Maar het was al vrij laat. Al bijna 12 uur.
We zagen de toekomst niet licht in. We dachten dat er geen treinen meer reden naar Den Haag. Dat we moesten slapen in Amsterdam of Schiphol. We dachten aan bij wie we konden overnachten. Of we mensen hadden in Amsterdam.

Uiteindelijk stapten we ergens uit, bij Woerden ofzo.
"Mevrouw, rijdt er nog een trein naar Den Haag?"
"Ja, dan moet je in deze trein blijven zitten tot in Schiphol."

Gelukkig, we zijn gered. Er rijdt gelukkig nog wel een trein naar Den Haag. Hopelijk heeft mevrouw de NS dit keer wel gelijk, dan meneer de NS op de heenreis.
Eindelijk, Schiphol. Half 1 in de ochtend/ nacht. Na een beetje slapen in de trein, worden we wakker gemaakt door een mede reiziger.
"Jongens, we zijn al in Den Haag."

Jippie! En nu... nu lopen naar huis. Er rijden geen trams meer. Lopen. Nog een half uur. En dan... dan lekker slapen. Op mijn oude vertrouwde bed.
Morgen vroeg op, om mijn laatste dingen te leren voor mijn proefwerkweek.